news-details

H2O United “text dedection” ile Realme’yi %40 büyüttü

360 derece reklam ajansı H2O United, Realme 6 serisi online lansmanı için ses getiren bir projeye imza attı. Markanın online lansmanının dijital stratejisini pandemi sürecine göre kurgulayan ajans, kullanıcıları internet kullanım alışkanlıklarına ve sosyal medya davranışlarına göre tüm mecralarda inceledi.

 

 

Kendine özgü, samimi duruşu ile dikkat çeken Realme markasının, 360 derece reklam ajansı H2O United tarafından hazırlanan proje, içerisinde bulunduğumuz günler gibi olağanüstü bir rakamla sonuçlandı. Arama yoğunluğu %75 artan Realme markası %40 büyüme oranıyla büyük bir başarıya imza attı.

 

 

COVID-19 salgınının beraberinde getirdiği yeni yaşam düzenine uyum süreci, insanların günlük rutinlerini ve alışkanlıklarını değiştirmiş durumda. Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs nedeniyle gelen karantina ve sokağa çıkma yasağı uygulaması, beraberinde dijital mecra kullanımı, içerik tüketimi ve akıllı telefon kullanım oranını da arttırdı.

 

Youtube içerik tüketimi ilk sırada

Dijital pazarlama dünyasını yakından ilgilendiren “We Are Social 2020” raporuna göre; dünya genelinde 3,8 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı mevcut. Özellikle evde kaldığımız koronavirüs döneminde en çok kullanılan mecralar arasında Facebook, Youtube ve WhatsApp yer alıyor. Bu dönemde kullanıcıların internet kullanım alışkanlıklarına bakıldığında Youtube içerik tüketim oranında da bir artış gözlemleniyor. 360 derece reklam ajansı H2O United, bu süreçten yola çıkarak Realme lansmanı için ses getiren bir projeye imza attı.

 

“Harf Alayım” isimli reklam filminin yayılımını arttırmak için, içerik tüketim oranlarının yükseldiği Youtube’da yaratıcı data kullanımı ve ‘Youtube Competitor Content Hack’ modelinden faydalanan H2O United, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak kullanıcıları sosyal medya davranışlarına göre tüm mecralarda inceliyor. ‘Text Dedection’ yöntemiyle rakiplerin içerik inceleme videolarında var olmayı hedefleyen reklam ajansı, Realme 6 banner gösterimi yaparak kullanıcıları satış kanallarına yönlendiriyor.

 

Mağaza raflarından online alışverişe

Yeni nesil 360 derece reklam ajansı H2O United, ihtiyaç duyulan ürünlerin mağaza raflarından ziyade, online alışveriş sitelerinde arandığı dijitalleşmenin yaygın olduğu bu günlerde güçlü işlemci, hız, uzun süre kullanılan şarj, iyi kamera ve tabii olmazsa olmaz uygun fiyat beklentisinin yanı sıra, akıllı telefondan beklenen her detayı sunan Realme 6 serisini hedef kitlesiyle bir araya getiriyor.

 

Tıpkı içerisinde bulunduğumuz günler gibi olağanüstü bir rakamla sonuçlanan proje sonrası, Realme markasının arama yoğunluğu %75 artış gösterdi. Türkiye'de elektronik sektörünün %31 satış kaybı yaşadığı bu dönemde, Realme %40 büyüyerek büyük bir başarıya imza attı.

Realme 6 ile #GücünüKeşfet diyen H20 United, aynı projeyle yaratıcı data kullanımının gücünü keşfetmiş oldu.


Hibya Haber Ajansı