news-details

Çin halkının hükümetten memnuniyet oranı yüzde 90'ı aşıyor

ABD Harvard Üniversitesi'ne bağlı Ash Demokratik Yönetim ve İnovasyon Merkezi'nin raporuna göre, Çin halkının hükümetten memnuniyet oranı 2003 yılından bu yana sürekli artarak yüzde 90'ı geçti.

Çin vatandaşlarının çoğunluğunun merkezi hükümete destek verdiği belirtilen raporda, ulusal politikaların etkisinden yerel yönetim kademelerindeki yetkililerin çalışmalarına kadar pek çok konuda hükümetin her zamankinden daha yetenekli ve verimli olduğu görüşünün halk arasında yaygın olduğu kaydedildi.

Ash Demokratik Yönetim ve İnovasyon Merkezi, 2003-2016 döneminde 8 bağımsız anket gerçekleştirerek, Çin vatandaşlarının farklı düzeylerdeki yönetim birimlerinden memnuniyet oranı hakkında bilgi edindi. Araştırma kapsamında Çin'in kentsel ve kırsal kesimlerinde yaşayan 31 binden fazla kişi ile yüz yüze görüşme yapıldı.

Edinilen bulgulara göre, ilk anketin yapıldığı 2003 yılında Çin vatandaşlarının merkezi hükümetten memnuniyet oranı yüzde 86,1 idi. 2016 yılında yüzde 93,1'e yükselen bu oran, son birkaç yıldır yüzde 90'ın üzerinde seyrediyor.


Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı