news-details

Kervansaray bazı otellerini kiralayacak

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş, bazı otellerini kiralayacak.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin gerek finansal yönetim riskini azaltmak gerekse turizm sektöründeki dalgalanmalardan en az etkilenmesi amacıyla otellerden bazılarını kiraya vererek sabit gelir elde etmeyi uygun görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Şirketimiz mülkiyetinde olan Bursa City, Bursa Termal ve Marmaris otellerinden Bursa City işletmeciye sabit kira getirisiyle 5 yıl süre ile (5+5 yıl opsiyonlu olarak) kiralanmıştır.
Şirketimiz üst kullanım hakkıyla elinde bulundurduğu Uludağ, Lara, Kundu otellerinden Lara Oteli'nin Kasım 2022 yılına kadar, Kundu Oteli'nin ise Kasım 2034 yılına kadar sabit kira getirisiyle sözleşmeleri devam etmektedir. Yapılan kiralamalar sonucunda şirketimiz 6 otelden 3 tanesinde gelir garantisi sağlarkeni, aynı zamanda bu otellerde işletme giderinden de tasarruf sağlamıştır.
Böylece şirketimiz yönetimi yukarıda özet bilgi olarak sunulan kararlarla COVID-19 nedeni ile tüm dünyanın yaşadığı bu ekonomik olumsuzlukları en aza indirgeyerek siz değerli ortaklarımızın yatırımlarını ve şirketimizin geleceğini güvence altına almıştır.''


Hibya Haber Ajansı