news-details

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız

İstanbul, 27 Nisan (HİBYA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü yaptığı ulusa seslenişte, 1 Mayıs sebebiyle Cuma gününden itibaren 3 gün süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti. Erdoğan, sokağa çıkma yasaklarının Ramazan sonuna kadar devam edeceğini de ekledi.


Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Bu hafta sonu da yine 31 ilimizde 3 gün süreyle 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sınırlandırması uygulayacağız.”

“Toplam test sayısında bir milyona doğru gitmemize rağmen yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. İyileşen hasta sayısının yeni hasta sayısını geçme sayısını geçmesi olumlu yönde bir kırılma noktasıdır”

“Bugüne kadar 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik. Son olarak ABD'ye maske, yüz koruyucu siperlik, göz koruyucu  N95 maske, tulum ve dezenfektandan oluşan tıbbi malzemelerini de yarın gönderiyoruz. TSK askeri nakliye uçakları yarın Amerika'ya hareket ediyor.”

“59 ayrı ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha ülkemize getiriyoruz. Yurtdışında yaşayıp da ağır hastalık geçiren ve bulundukları yerde tedavileri yapılmayan veya yapılamayan vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık.”

“Avrupa ve Amerika'da durumları ağır pek çok hastanın sigortası olmadığı veya hastanenin kapasitesi yetmediği için kendi hallerine terk edildiği bilinen bir gerçektir.”


Hibya Haber Ajansı