news-details

Ziya Selçuk: Normalleşme süreci devam ederse okulları 1 Haziran’da açarız

Yurt Haberler, 29 Nisan (HİBYA) - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çarşamba akşamı katıldığı bir canlı yayın programında okulların 1 Haziran’da açılabileceğini söyledi.
Bakan Selçuk, “Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran’da açarız. Öğrencinin lehine bir bakış açısıyla sorumlu sınıf geçme söz konusu olacak, üst sınıflarda bu sorumlulukları yerine getirmek kaydıyla.” dedi ve öğrencilerin lehine alınacak tutumları şu sözlerle ifade etti: “Dersi her halükarda halletmek durumunda böyle olağanüstü durumda bizim çocuklarımız birinci dönemde zayıf aldılar diye onları bu zayıfa bağlı olarak sınıfta bırakmamız çok doğru değil. Öğrencinin lehime olan bir bakış açısıyla sorumlu geçmek koşuluyla geçecek.”

Milli Eğitim Bakanı Bakanlıklar arasında olan iletişimin devam ettiğini ve 31 Mayıs’a kadar bütün bakanlıklarda “normalleşme” görüleceğini belirtti.

Selçuk’un, telafi eğitim, okullar açıldıktan sonra başlayacak telafi süreci ve EBA TV hakkında açıklamalarından satır başları:

“Başka çocuklarla yüz yüze geliriz eksik kalan yerleri ölçüp duruma bakarak eksiklikleri gidermek için son tamamlamayı yaparız. Biz buna telafi diyoruz. Televizyondaki eğitim bir telafidir. İnternet desteğinde ne kadar kaldığı ödevlerin yapıp yapmadığı bunların her birin kişi bazında görebiliyoruz. Bunun ölçüsü anlayabiliyoruz bu da bir telafidir. Üçüncüsü de yüz yüze telafi kısmı vardır. 1 Haziran’a okulu açtık telafi eğitimimiz başlar. Eylül’de açıktı hemen başlar. Öğrencilerimizin ne kadar eksiği olduğunu belirleriz.
 “Her öğrencinin bilmesi gereken kazanımlar var.  Sadece akademik konularla ilgili tamamını yansıtmayan bir ders içeriği ile karşı karşıyalar çocuklar. TV’deki eğitim okuldaki eğitimin karşılığı değildir bunu telafi etmek için çocukların hangi sınıftaysa erişmesi gereken yere gelene kadar tamamlanması gerekir. Buna telafi eğitim diyoruz."


Hibya Haber Ajansı