news-details

Salgına yönelik endişeler gündemdeki yerini korurken, gözler merkez bankalarında

Piyasa Gündemi

Salgına ve ekonomilere ilişkin endişeler ve alınan önlemlerin yeterli görülmemesi küresel risk iştahını önemli ölçüde baskılamaya devam ediyor. ECB, faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, yeni LTRO ve 120 milyar Euro’luk ek varlık alım programı açıkladı. Borsa İstanbul, pay piyasalarında oynaklığı azaltmak için limitleri kısma uygulaması başlatma kararı alırken, uygulama bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler    
     
•    10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek
•    17:00 ABD – Michigan Güven Endeksi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın ve resesyon korkuları hisse piyasalarında satışların derinleşmesine yol açıyor. Yurt dışındaki sert satışlar nedeniyle BIST-100 günü %7,26’lık bir düşüşle 93.640 puandan tamamladı. Bununla birlikte Fed’in piyasaları rahatlatmak için önümüzdeki bir ay boyunca 5 trilyon doların üzerinde likidite vermeye hazırlandığı haberleri bu sabah tepki alımlarını beraberinde getiriyor. ABD borsaları dün günü %10’lara yaklaşan düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,29 – 6,30 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 6,28'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100'ün güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel ölçüde koronavirüse yönelik alınan tedbirler artıkça, oluşan panikle borsalarda alınan önlemlerin şiddeti oranında düşüşler yaşamaya devam ediyor. Dün küresel ölçüde hisse senetleri endekslerinde tarihin en büyük paniklerinden biri yaşandı. BIST 100’de de ilk önemli destek bölgesi olarak gördüğümüz 93-96 bin aralığına kadar gerilenmiş oldu. Kısa vadede dün görülen diplerin de bulunduğu 93 bin civarı ilk önemeli destek olmaya devam edecek. Bugün merkez bankaları ve hükümetler aracılığıyla alınan önlemlerin ve aşırı satılmışlığın etkisiyle küresel ölçüde bir tepki denemesi görülebilir ancak dün ve bu sabah görülen dip seviyeler olası tepki alımlarında kritik stop seviyeleri olarak takip edilecektir.

Kaynak:Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı