news-details

Türkiye’nin dijital dâhileri kitap oldu

Sabah Gazetesi Ekonomi Editörü ve Teknoloji Yazarı Metin Can'ın Dijitalde İz Bırakan 100 Lider isimli kitabı okuyucu ile buluşmaya hazır. Zyxel’in sponsorluğunda Ceren Yayınevi aracılığıyla okurlarıyla buluşan kitap, son dönemde dijital dünyada öne çıkan Türk iş insanları ile röportajlardan ve onların hayata geçirdiği buluşlardan oluşuyor. Türkiye’nin Teknoloji alanında geldiği noktayı da özetleyen kitapta, dijital devrimin artı ve eksi yönlerini de detayları ile görmek mümkün. 2 yıl süren saha araştırmaları sonucunda basılan eser aynı zamanda dijital kavramlara getirdiği basit tanımlamaları ile dikkat çekiyor. Zyxel’in katkılarıyla yayına hazırlanan kitaba teknoloji alanında marka olmuş isimler de ön sözleriyle katkı sağlıyor.

 

METİN CAN KİMDİR?

 

Platin Dergisi’nde 2002 yılında ekonomi gazeteciliğine başlayan Metin Can; Referans, Hürriyet, Ekonomist, Habertürk, Sabah ve National Geographic gibi yayınlarda röportajlar gerçekleştirdi, ekonomi editörlüğü yaptı. Can, bu süreçte ekonomi basınında en fazla ödüle layık görülen gazeteci unvanını aldı. Metin Can, Türkiye’nin yanı sıra elliden fazla ülkede KOBİ’lerin ve girişimcilerin gelişim süreçlerini yerinde inceledi, küresel başarı öyküleri kaleme aldı. CNN Türk ve SKY News kanalları için küresel ekonomi programları hazırladı. Cibuti’den Sibirya’ya, Çin’den Arjantin’e dünyanın birçok yerinde yerli yabancı başarı kahramanlarını kovaladı ve öyküleştirdi. Türkiye’de ve dünya genelinde iki binden fazla röportaj gerçekleştirdi.

 

Aynı zamanda sosyolog olan Can, uzun yıllar akademik alanda da çalışmalar yaptı. Can, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Ekonomi üzerine lisans ve yüksek lisans eğitimleri aldı. Aynı üniversitelerde Girişimcilik alanında dersler verdi. Metin Can’ın yayımlanmış üç de kitabı bulunuyor. 2012’de Alfa Yayınevi’nden çıkan ilk kitabı “Mucit KOBİ’ler” birçok üniversitede ve yurt dışında ders kitabı olarak okutuldu. Can’ın diğer kitapları ise sırasıyla “Yarına Hazır KOBİ’ler” ve “KOBİ 4.0 Nasıl olunur, 100 Başarılı Uygulama”. Can aynı zamanda Türkiye’nin ilk endüstriyel ürün, yazılım ve girişimci arama motoru olan Yerliara.com’un da mucidi.

 

Metin Can'ın son yıllarda gerçekleştirdiği röportajlardan derlerdiği kitapta; Zyxel İş Ortaklarından 4US Bilişim, Arma Bilişim ve Biges Güvenli Hayat Teknolojileri' de yer alıyor.

 

KOBİ’lerin Endüstri 4.0 dönüşüm yolundaki hikayelerini derleyen değerli gazeteci yazar Metin Can’a teşekkür eden Zyxel Türkiye Channel Head Tuğba Şişik, Metin Can’a başarılar diledi.

 

KOBİ’ler Endüstri 4.0 Çağını Yakalamalı

 

“Zyxel olarak KOBİ’lerin Endüstri 4.0 çağını yakalaması için geleceğin ağ teknolojilerini bugünden tasarlamanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuşan Şişik, sözlerine şöyle devam etti:

 

“İnovasyon yatırımlarını sürdüren iş dünyasındaki tüm şirketlere bir esin kaynağı olmasını umduğumuz bu kitaptaki başarı hikayelerinin artması, ülkemizin bölgesel bir yatırım merkezi konumunda kalkınması ve güçlenmesi için; üstlendiğimiz rolün bilincinde, sektör lideri trend belirleyen bir teknoloji şirketi olarak; var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Zyxel Türkiye olarak sponsor olduğumuz “Dijitalde İz Bırakan 100 Lider” adlı kitabının konuya yönelik duyarlılığın artması ve Türkiye’de bu konuda bilinç düzeyinin yaygınlaşması yönündeki çabalara katkı sağlamasını temenni ediyoruz.


Hibya Haber Ajansı