news-details

NN Hayat ve Emeklilik, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda COVID-19’un tüm tedavi masraflarını üstlenecek

NN Hayat ve Emeklilik, müşterilerine sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatı kapsamında COVID-19 hastalarının tedavi masraflarını da dahil ediyor. NN tarafından yapılan açıklamada “Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen tüm özel hastanelerdeki Covid-19 tedavisine ilişkin fark ücretleri ve tedavi giderleri,poliçelerin mevcut şartları ve limitleri dahilinde ödenecek” denildi.

Dünyanın en köklü sigorta ve yatırım yönetimi şirketlerinden NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, ülkemizde COVID-19 vaka sayısının her geçen gün arttığına tanık olduğumuz bugünlerde, toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla önemli bir gelişmeyi hayata geçirdi.Şirket, sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatı kapsamında, COVID-19 test sonucu pozitif çıkan ya da test sonucu tanı almış hastaların ek tetkik giderlerini de karşılıyor.

Pandemi hastanesi olarak belirlenen network dahilindeki tüm özel hastanelerde geçerli

Yapılan açıklamada, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sahibi, bireysel ve kurumsal tüm sigortalılarımızın ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi hastanesi olarak belirlenen ve hastane ağında yer alan tüm özel hastanelerdeki Covid-19 tedavisine ilişkin ortaya çıkabilecek fark ücretleri ve tedavi giderleri, sadece bu özel döneme istisnai bir uygulama olarak, poliçelerindeki mevcut şartları ve limitleri dahilinde ödenecektir. Tüm yeni sigortalılarımız için de, mevcut rahatsızlığın poliçe başlangıç tarihinden öncesine dayandığı vakalar hariç olmak üzere, Özel Şartlarda yer alan salgın hastalığın kapsam dışı olarak belirtilmiş olmasına bakılmaksızın, COVID-19 vakaları belirli bir süre ile sınırlı olarak “jest ödemesi” kapsamında teminata dahil olacaktır. Bu çerçevede Dünya Sağlık Örgütü veya Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edilmiş bulunan kolera, sıtma, kuş gribi, domuz gribi gibi salgın hastalıklara ait sağlık giderleri bu kapsamda değildir . Yeni poliçe başvurularına yönelik yapılacak tanzimlerde koronavirüs için bekleme süresi 1 Temmuz 2020 tarihine kadar 14 gün olarak belirlenmiştir” denildi.

NN Hayat ve Emeklilik, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamında ‘Yatarak ve Ayakta Tedavi’ ve ‘Yatarak Tedavi’ olmak üzere iki farklı teminat seçeneği sunuyor. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile SGK kapsamında en geniş hastane ağı ile SGK anlaşmalı sağlık kuruluşlarında hizmet veriliyor. Sigorta, 18 - 59 yaş arası kişileri teminat altına alıyor. Aile poliçesini tercih edenlerin, 0-24 yaş arasındaki çocukları da poliçeye dahil edilebiliyor.


Hibya Haber Ajansı