news-details

PTT AŞ'den ''Haleplibahçe Mozaikleri'' konulu anma pulu

PTT AŞ, dünyada bilinen tek örnek olan amazon savaşçılarının mozaiğe resmedildiği “Haleplibahçe Mozaikleri” konulu dört değerli anma pulu, ilk gün zarfı ve lotus mozaiklerinden esinlenerek hazırlanan ilk gün damgasını 10 Nisan 2020 tarihinde tedavüle sundu.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından 10 Nisan tarihinde tedavüle sunulan "Haleplibahçe Mozaikleri” konulu 4 x 3,00 TL bedelli (38x38 mm boyutunda) anma pulu, söz konusu pula ait (140 x 210 mm boyutunda) 15,00 TL bedelli ilk gün zarfı PTT iş yerlerinde, PTT’ye ait www.filateli.gov.tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışa çıktı.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “Şanlıurfa PTT Merkez Müdürlüğü Yusufpaşa Mah. Sarayönü Sok. No:54 Merkez/ŞANLIURFA” adresinde "Haleplibahçe Mozaikleri 10.04.2020 ŞANLIURFA" ibareli ilk gün damgası kullandırılmaya başlandı.

Ayrıca, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve toplum sağlığına korumaya destek olmak amacı ile alınan tedbirler nedeniyle müşteriler, filatelik işlemlerini PTT iş yerlerine gelmeden yapabilecek. 10 Nisan 2020 tarihinde satışa sunulan ilk gün zarfını posta damgası ile talep eden müşterilere, www.filateli.gov.tr adresinden ürünün tedavül tarihi itibari ile 6 ay içerisinde satın alınması halinde posta damgalı olarak gönderilebilecek.

Müşterilere, hazırlanan filatelik ürünler için ilk gün damgası ve posta damgası talepleri, 10 Nisan 2020 itibari ile 3 ay içerisinde PTT’ye iletildiği takdirde karşılanacak.


Hibya Haber Ajansı