news-details

BIST100 için 114 Bin dönüş noktası olabilir mi?

BIST100 için 114 Bin dönüş noktası olabilir mi?

 

Global piyasalarda hâkim olan virüs endişesi ile haftaya zayıf bir başlangıç yapan endeks günü kayıplarında sınırlı bir toparlanma ile %1.75 aşağıda 114.789 puanla tamamladı. Yurtdışında virüs Çin harici bazı ülkelerde artış kaydederken, yurtiçinde jeopolitik gelişmeler önemini korudu. Daha çok yurtdışı satışlarından kaynaklı yaşanan bu negatif tablonun bugün biraz daha iyimser tarafta olmasını bekliyoruz. Veri gündemi sakin fakat haber başlıkları takibimizde olacak. Endeks içinde Asya piyasaları negatif fakat vadelilerdeki pozitif havanın etkisi ile açılışın yatay negatif, günün geri kalanında gelişmelerin etkisi ile pozitife dönmesi beklenebilir. Kur cephesinde ise 6.16 seviyesine doğru hareket dün gün içinde yaşandı. Anlık 6.12 seviyesi üzerinde işlem gören kurda en büyük etken doların küresel piyasalardaki güçlü görünümü olarak da yorumlamakta fayda var. Bugün piyasa kapanışı sonrasında TCMB Başkanı Uysal’ın Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında konuşma yapması bekleniyor.

Yurtdışında ise dün Japonya piyasaları tatildi ve bugün açılış sonrası hareketi anlık olarak %3.35 aşağıda olduğu görülüyor. Asya piyasalarının genelinde satışlar hâkim. Fakat vadeli taraf artıda seyrediyor. Bu tablo günün geri kalanındaki fiyatlamalar açısından önemli olacak. Ons altında ise son 7 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra realizasyonun yaşandığı görülüyor. 1686$ seviyesine tırmanan kıymetli metal 1656$ seviyesinden işlem görüyor. Kısa vadeli realizasyon sonrasında yönün nasıl şekilleneceği sakin veri takvimi karşısında daha çok haber akışları ile şekilleneceğini söylemek mümkün.

BIST100 için 114 Bin dönüş noktası olabilir mi?

Manşette Öne Çıkanlar

·         Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya ve Türkiye, İdlib konusunda bir dizi yeni görüşmelere hazırlandığını açıkladı.

·         Goldman Sachs, koronavirüs salgını nedeniyle ABD ekonomisi için 2020 ilk çeyrek GSYH büyüme tahminini %1,4'ten %1,2'ye indirdi.

·         Trump, koronavirüsün hızla yayılmakta olduğu endişeleri ile dün sert düşüş yaşayan hisse senedi piyasaları için, “hisse senetleri bana çok iyi görünmeye başladı” şeklinde açıklama yaptı.

·         Almanya’da Merkel’in partisi yeni başkanı belirlemek için 25 Nisan ve 9 Mayıs günü olağanüstü kongre planladığını açıkladı.

·         EPGİS tarafından yapılan açıklamaya göre 25 Şubat tarihinden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 16 Krş/Lt pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde artış yaşandı.

·         TCMB Başkanı M.Uysal’ın bugün 18:30’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında konuşma yapması bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif bir açılış bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı