news-details

Küresel piyasalar


ABD’de fiyatlamalar: Karantina önlemlerinin makroekonomik etkilerine yönelik endişelerle satıcılı seyir izledi

Dün ABD piyasaları, karantina önlemlerinin makroekonomik etkilerine ilişkin öne çıkan endişeler sebebiyle satıcılı seyir izledi. ABD Başkanı Trump’ın twitter hesabından yaptığı açıklamada, DSÖ’yü Covid-19 salgınında "Çin yanlısı bir tutum sergilemekle" suçlaması ve yeni tip koronavirüs salgını için onayladığı 2 trilyon dolarlık mali destek paketinin denetiminden sorumlu olmak üzere Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanlığına seçilen ABD Savunma Bakanlığı Başmüfettiş Vekili Glenn Fine'ı görevden alması da satışa dönen risk algısında etkili oldu. Nasdaq endeksi %0,33 değer kaybıyla 7.887,26 puan seviyesine gerilerken, S&P 500 endeksi %0,16 düşüşle 2.659,41 puan seviyesinden kapandı. Dow Jones endeksi de %0,12 gerileme ile 22.653,86 seviyesinden kapanış yaptı.

Asya’da fiyatlamalar: Alınan sosyal mesafe önlemleri nedeniyle karışık seyir görülüyor

Bu sabah Asya piyasaları, Vuhan’da karantinanın kaldırılmasına karşın, bölgedeki diğer ülkelerin salgının yayılımını engellemek için sosyal mesafe önlemleri almaya devam etmeleri ile karışık seyir izliyor. Shangai endeksi %0,32 düşüş kaydederken, S&P ASX 200 ve KOSPI endeksleri sırasıyla %0,66 ve %0,47 artıda. Öte yandan, IDX Composite endeksi %3’ün üzerinde gerilerken, Hang Seng endeksi %0,76 ekside. Nikkei endeksi %1,64, Nifty 50 endeksi de %3,84 yukarıda fiyatlanıyor. ABD vadelilerde ise pozitif seyir hakim.

Avrupa’da fiyatlamalar: Ölüm hızının yavaşlaması ve politika önlemlerinin fiyatlamalarda öne çıkmasıyla artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, bazı ülkelerde salgından dolayı yaşanan ölüm artış hızının yavaşlaması ve önde gelen ekonomilerde alınan politika önlemlerinin fiyatlamalarda öne çıkmasıyla alıcılı seyir izledi. FTSE 100 ve DAX endekslerinde kazançlar %3’e yaklaşırken, CAC 40 endeksi %2,12 artıda kapandı. Sektörler tarafında tüm sektör hisselerinin alıcılı seyir izlediği günde, seyahat sektörü hisselerinin %6,2 yükseliş kaydettiği görüldü.

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı