news-details

New York Valisi: Veriler tutarsa tepe noktasını aşıyoruz

Dış Haberler, 19 Nisan HİBYA) – ABD' nin New York Eyaleti' nden sevindirici haber geldi. New York Valisi Andrew Cuomo, toplam Covid-19 virüsünden hasranelere yatış sayısının art arda altıncı gün düşerek 16 bin 213' e gerilediğini açıkladı.

Vali Cuomo, Northwell Health’in Long Island'daki Feinstein Tıbbi Araştırma Enstitüsü'nden günlük corona virüs brifinginde “Veriler tutarsa, yüksek noktayı ve tüm endikasyonları aşıyoruz. Bu noktada bir inişteyiz. Bu inişin devam edip etmeyeceği ise ne yapacağımıza bağlı olacak.” diye konuştu.

Vali, hastaneye yatış oranının üç günlük ortalaması, yoğun bakım başvuruları ve entübasyon sayısını içeren diğer önemli metriklerin inişte olduğunu belirtti.

New York Eyaleti' nde dün 507 kişi corona virüsünden yaşamını yitirirken toplam ölü sayısı da 13 bin 869 oldu. Bu rakam bir kaç gündür en düşük ölüm vakası olarak kaydedildi.

New York Valisi Cuomo, “Ukalalaşmanın ve kibirli olmanın zamanı değil. Hala daha gidecek çok yolumuz ve yapacak çok işimiz var. Bu virüs yolun her aşamasında bir adım önümüzde oldu. Bu durumda ilk günden itibaren arayı kapatmaya çalışıyoruz bu yüzden rahatlamak için zaman yok. ” diye konuştu.


Hibya Haber Ajansı