news-details

Enuygun.com’dan sosyal izolasyon’a destek uygulaması

Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs salgını sebebiyle İçişleri Bakanlığı salgınla mücadele kapsamında şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik bir genelge hazırladı. Artık Sosyal mesafeyi korumak için otobüsler, kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başlayacak. Yayımlanan bu genelgede ile birlikte Enuygun.com “Sosyal İzolasyon” etiketini otobüs bileti arama sayfasına ekledi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) için ülkemizde geniş kapsamlı tedbirler alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın salgınla mücadele kapsamında yayımladığı şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarına yönelik genelgeyle birlikte sosyal mesafeyi korumak için otobüsler, kapasitelerinin yarısı kadar yolcu taşımaya başlayacak. Bu genelgeyle birlikte Enuygun.com otobüs bileti hizmetine “sosyal izolasyon” etiketini ekledi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Enuygun.com CEO’su Çağlar Erol “Enuygun.com olarak tüm dünya ve ülkemizi etkisi altına alan bu süreci yakından takip ediyoruz. Bu zorlu dönemde yetkili mercilerin kararları doğrultusunda her türlü tedbiri ve güvenliği almak zorundayız. Sosyal mesafe kurallarına dikkat çekmek amacıyla sosyal izolasyon etiketi uygulamasını başlattık. Bu sayede mecburi seyahat eden yolcular da tedbirlerini alabilecekler’’ dedi.

 

Kovid-19 salgını sebebiyle alınan geniş kapsamlı tedbirler kapsamında İçişler Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede otobüsler %50 yolcu kapasitesiyle seferlerine devam edecek. Bu tedbirler kapsamında mecburi seyahat etmek zorunda kalanlar Enuygun.com’dan otobüs biletlerini alırken sosyal izolasyon etiketi seçeneğiyle sosyal mesafe kuralını uygulayabilecek.


Hibya Haber Ajansı