news-details

Form’dan yerli üretim atağı

İklimlendirme ve endüstriyel sistemler alanında sektörün öncü firmalarından Form Şirketler Grubu, yerli üretim ve AR-GE’ye verdiği değerle, ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Son yıllarda yerli üretimde atağa geçen Form, güncel ve son teknoloji çözümleri ile iklimlendirme sektöründeki 55 yıllık tecrübesini birleştiriyor. Form 2019 yılında Lennox ile yaptığı lisans anlaşması ile Lennox markalı paket klimaların yerli üretimine başladı. Bunun yanı sıra yine geçtiğimiz yıl AR-GE faaliyetlerini tamamladığı su kaynaklı ısı pompaları ve fancoillerin de üretimine hız veren Form, yerli üretim gamındaki ürünlerini daha verimli ve ergonomik hale getirmek hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. 

 

2019 yılında yaptığı yeni anlaşmalar ve AR-GE çalışmaları ile yerli üretim alanındaki faaliyetlerini arttıran Form Endüstri Ürünleri, Türkiye’de iklimlendirme sektörüne yön veren firmalarından biri olmaya devam ediyor.

 

Lennox marka yerli paket klima üretimi

 

Form, 36 yıldır başarılı bir şekilde iş ortaklığı yürüttüğü Amerikan Lennox ile 2019 yılında gerçekleştirdiği lisans anlaşması kapsamında, Lennox markalı paket klimaları İzmir’de bulunan fabrikasında üretmeye başladı. Anlaşma aynı zamanda 100 yıllık bir tarihe sahip olan Lennox tarafından uluslararası pazarlarda paket klima için verilen ilk ve tek üretim lisansı olma özelliğini de taşıyor. 2019 yılı boyunca 80 kW üstü kapasitelerde Lennox markalı paket klimaların üretimini yapan Form, 2020 yılının 2. çeyreğinden itibaren 20 kW’dan 250 kW’a kadar geniş bir yelpazede Lennox paket klimaların seri üretimini gerçekleştirerek bu alandaki yerli üretim faaliyetini genişletmeyi hedefliyor. Üretim tesisi içerisinde 2 milyon Euro’luk bir yatırımla oluşturulan sadece Lennox’a özel bir üretim hattı bulunuyor. Form’un bu alandaki hedefi, paket klimaların uygulama alanlarını çoğaltmak ve piyasanın da gelişimine paralel olarak pazar payını arttırmak.

 

Isı pompasında yerli üretim ve AR-GE yatırımları

 

Temsilcisi olduğu Climate Master ile Türkiye’de 1993 yılından bu yana su ve toprak kaynaklı ısı pompası konusunda pek çok büyük projeye imzasını atan Form, bu alandaki bilgi birikimini yerli üretime de aktararak 2019 itibariyle yerli su kaynaklı ısı pompalarının seri üretimine başladı. Bu üretimle birlikte Form, su kaynaklı ısı pompası kategorisinde müşterilerine sunduğu ürün gamını çeşitlendirerek, hem teknik hem de ekonomik anlamda farklı alternatifler sunmuş oldu. Son teknoloji ile üretilen ve sektörde büyük ilgi gören Form yerli ısı pompası, kalitesi ve fiyat avantajının yanı sıra ısı pompası alanındaki yenilikçi özellikleriyle de diğer sistemler arasında öne çıkıyor. 

 

Yerli üretim Fancoil ile kapalı alanlara verimli iklimlendirme çözümleri

 

Form Şirketler Grubu’nun iklimlendirme sektördeki 55 yıllık tecrübesi ve AR-GE çalışmaları ile 2018 yılından bu yana üretimini gerçekleştirdiği Form markalı Fancoil üniteleri, TÜBİTAK onaylı sessiz çalışma özelliğiyle öne çıkıyor. Form, 2020 itibariyle bu alandaki ürün gamını daha optimum kapasite aralıkları ve daha kompakt cihaz özellikleri ile piyasanın ihtiyacına uygun olarak çeşitlendirme yönünde çalışıyor.


Hibya Haber Ajansı