news-details

Piyasadan Haberler

ŞİRKET HABERLERİ

·

AKBNK

Banka 1 Nisan 2020'de temin ettiği 367 gün vadeli yaklaşık 560 milyon ABD Doları tutarındaki sendikasyon kredisinin - akordiyon özelliği ile birlikte - çekiliş tarihi olan 9 Nisan 2020'ye kadar gelebilecek ilave talepler ile tutarının artabileceği duyurulmuştu. Krediye gelen ilave talepler ile birlikte, toplam tutar yaklaşık 605 milyon ABD Doları'na yükselmiştir (256 milyon ABD Doları ve 316 milyon Avro).

·

ANELE

Bağlı ortaklıklardan AnelMarin Gemi Elektrik Elektronik Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile proje işvereni ASFAT Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. arasında Pakistan Milgem Projesi Gemi Elektrik Sistem Tasarımı ve Üretimi kapsamında 4 gemilik yeni bir sözleşme imzalanmıştır.  Proje kapsamında 4 geminin elektrik sistem tasarımı ve üretimi yapılacak olup, 2 gemi Türkiye'de, diğer 2 gemi ise Pakistan'da inşa edilecektir. Projenin toplam tutarı 7.735.000 Euro (56.661.196 TL) olup, proje kapsamı gemilere ait işlemlerin 2020-2027 yılları arasında tamamlanması planlanmıştır.

·

BEYAZ

COVİD-19 Virüs Salgını Nedeniyle Alınan Önlemler -2-KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

DERAS

2019/34 sayılı Yönetim Kurulu kararınca şirket aktiflerinde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkullerin satılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla Çanakkale ili Gelibolu ilçesinde bulunan mesken vasıflı gayrimenkul 300.000 TL değerle Turgut YANIK 'a satılmıştır. Oluşan 176.000 TL (Vergi Usul Kanununa göre) - 10.000 TL (TMS/TFRS göre) gayrimenkul  satış kârının nasıl değerlendirileceğine Yönetim Kurulu daha sonra karar verecektir.

·

EKGYO

Şirket projelerinden Kalyon İnş. San. ve Tic. A.Ş. taahhüdü altında bulunan Ankara Başkent Emlak Konutları 1. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile altyapı ve çevre düzenleme işleri 29396 ada 11 parsel konut ve ticaret bloklarının kısmi geçici kabulü yapılmış olup Kısmi Geçici Kabul Tutanağı 07.04.2020 tarihinde onaylanmıştır.

·

ERBOS

Kısa çalışma programına müracaat edilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

IHGZT

Şirket, Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) salgını kapsamında "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde ilgili kuruma başvuruda bulunmuştur. Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir. Bununla birlikte yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı çalışanların korunması amacıyla tesislerde tüm tedbirler alınmış olup, faaliyetler devam etmektedir.

·

IHLGM

Şirket, Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) salgını kapsamında "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik" çerçevesinde ilgili kuruma başvuruda bulunmuştur. Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir.Bununla birlikte yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı çalışanların korunması amacıyla tesislerde tüm tedbirler alınmış olup, faaliyetler devam etmektedir.

·

IZMDC

Profil Haddehanesi ve Çelikhane bölümlerinde üretime ara verilmesi ile ilgili olarak KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

KARSN

26 Mart 2020 tarihli özel durum açıklamasında, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, Şirketin tüm lokasyonlarındaki üretim ve faaliyetlerinde 01.04.2020 - 10.04.2020 tarihleri arasında verilen aranın, sürece ilişkin risklerin devam etmesi sebebiyle 20.04.2020 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiş olup, gelişmeler oldukça kamuoyu ve yatırımcılar ile paylaşılacağı açıklanmıştır.

·

LUKSK

Şirket yönetim kurulunun almış olduğu karara göre; Dünyada ve ülkede salgın haline gelen Covid-19 pandemisi nedeniyle iç ve dış piyasalarda ki satışların düşmesi, mevcut siparişlerin iptal veya erteleme durumlarının oluşması sebebiyle firmanın faaliyetlerinin minimum düzeye indirilerek kısa çalışma ödeneğine müracaat edilmesine toplantıya  katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.

·

OZGYO

Hukuki Süreç Yeni Gelişme ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

ULUUN

SPK'nun II-15. 1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin  " Haber veya Söylentilerin Doğrulanması"  başlıklı  9. Maddesine istinaden yapılan açıklama; Bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerde belirtildiği gibi şirket yönetim kurulu potansiyel ortaklık görüşmeleri için Pragma Finansal Danışmanlık Hizmetleri Ticaret A.Ş'ye yetki vermiştir. Yönetim Kurulu, ilgili sürecin yatırımcıları ve şirketi olumsuz etkilememesi için açıklamanın ertelenmesine karar vermişti.Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili gelişmeler  SPK ‘nu ve ilgili diğer yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yatırımcılar ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

·

YONGA

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuru Kararı KAP'ta paylaşılmıştır.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ETYAT

Şirket paylarının geri alımı kapsamında alınan 250.000 adet ETYAT hisse senedi 1,53-1,55 fiyat aralığından geri satılmıştır

·

MTRYO

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında Metro Avrasya Investment Georgia A.Ş. tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

·

NTHOL

Şirket kendi paylarının geri alımı hakkında; 08.04.2020  tarihinde NET HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,43 - 1,46 TL fiyat aralığından 280.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte NET HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki payları 08.04.2020 tarihi itibariyle %36,35 sınırına ulaşmıştır.

·

SISE

TÜRKİYE İŞ BANKASI 08.04.2020 tarihinde Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,21-4,31 TL fiyat aralığından 5.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. sermayesindeki payları %67,84 sınırına ulaşmıştır.

Kaynak:A1Capital
Hibya Haber Ajansı