news-details

Küresel piyasalar

ABD piyasalarında fiyatlamalar: Powell’ın güvercin söylemleri ışığında alıcılı seyir izledi


Dün ABD piyasaları, ilaç cephesindeki olumlu gelişmelerin beraberinde, Fed Başkanı Powell’ın güvercin açıklamalarının desteğiyle artıda tamamladı. Ayrıca ham petrol fiyatlarının toparlanmasını sürdürmesi de piyasalardaki iyimserliği destekledi. Nasdaq endeksi %3,57 yükselişle 8.914,71 seviyesine çıkarken, S&P 500 endeksi %2,66 değer kazancıyla 2.939,51 seviyesinden kapandı. Dow Jones endeksi de %2,21 artışla 24.633,86 puan seviyesinden kapandı. Sektörler tarafında, teknoloji sektörü hisselerinin günü artıda tamamladığı takip edildi.

Avrupa piyasalarında fiyatlamalar: Koronavirüs tedavisine ilişkin olumlu gelişmelerle artıda kapandı

Dün Avrupa piyasaları, Gilead Sciences tarafından koronavirüs tedavisi için geliştirilen ilacın hastalar üzerinde fayda sağladığı yönündeki haberlerle alıcılı izliyor. alıcılı seyir izledi. Bu bağlamda, DAX endeksi %2,89 artış kaydederken, FTSE 100 endeksi %2,63, CAC 40 endeksi de %2,22 yükseldi. Sektörler tarafında, tüm sektör hisselerinin alıcılı seyir izlediği görüldü.

Asya piyasalarında fiyatlamalar: İlaç iyimserliği ve petrol fiyatlarındaki toparlanma ile alıcılı seyir izliyor

Bu sabah Asya piyasaları, FOMC toplantısından gelen güvercin söylemlerin ardından, Çin PMI verilerinin genel olarak 50 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürmesiyle alıcılı seyir izliyor. Ayrıca ilaç cephesindeki olumlu gelişmeler ve petrol fiyatlarındai toparlanma da piyasalara destek sağlıyor. Nikkei ve S&P ASX endekslerinde kazançlar %2’yi aşarken, Shangai %1,18 artıda fiyatlanıyor. ABD vadelilerde de alıcılı seyir hakim.


Kaynak:Halk Yatirim
Hibya Haber Ajansı