news-details

Şirketler, sanal uygulamaları ve teknolojiyi evlere taşıyor

Tedbirler arasında çalışanlara uluslararası seyahat yasağı ile evden çalışma öne çıkıyor. Diğer taraftan, Corona virüsü kaygısıyla fuarlara ve forumlara katılamayan, organizasyonlarını iptal eden şirketlerin sayısı arttıkça, sanal dünyanın ve teknolojinin kapıları evlere hızla açılmaya başladı.

 

Dünyayı alarma geçiren Corona virüsü (Covid-19) festival, fuar, spor müsabakaları, konser, gala gibi birçok etkinliğin iptal ya da askıya alınmasına neden olurken, iş dünyasında çalışanlara seyahat yasağı ve evden çalışma önlemleri olarak kendini gösteriyor. Bu durum dijital ortamın evlere taşınmasına, şirketlerin, çalışanlarını dış dünyadan izole edecek kulaklık, toplantıları için video konferans sistemleri araştırmasına yönlendiriyor

 

 

Sağlık Bakanlığı uygulamalarına ek olarak Türkiye'de de en büyük holdinglerinden KOBİ'lerine kadar yüzlerce şirketin evden çalışmaya başlaması ile evden konferans sistemlerine ilginin artmasını değerlendiren Bircom’un CEO’su Can İlkhan, “Toplantı ve etkinliklerin askıya alınması ve evden çalışma zorunluluğu yeni trend evden çalışma sistemini gündeme yerleştirdi. Şirketler, çalışanlar arasındaki ilişkileri ve toplantılarının evrimini kolaylaştıran çalışma alanları tasarlamaya devam ediyor. Şirketler, esneklik, uzaktan çalışma ve her yerden ulaşılabilir olma taleplerini karşılamak için çalışma alanları tasarlıyor. Giderek daha fazla insan hem ofiste hem de ofis dışında çalışıyor ve bugün uzaktan çok fazla iş yapılıyor” dedi.

 

Video konferans ve kulaklıklara ilgi artıyor

Orta ve büyük ölçekteki şirketlerden holdinglere, üniversitelerden banka sektörü ve finansçılara kadar tüm üretici ve hizmet sektörlerinin olası kriz senaryolarına karşı tedbirler almaya başladığına dikkat çeken İlkhan “Henüz uygulama alanları yaygınlaşmayan ancak pratikte uygulanabilen uzaktan erişim imkanı sağlayan video konferans sistemlerine ve çalışanlara evden çalışma senaryolarına karşı hazırlık yapılıyor. Kişisel teması en aza indirirken hepimiz günlük alışkanlıklarımızı değiştirdikçe, milyonlarca kişi evde uzun süre fiziksel izolasyonla karşı karşıya kaldı. Nüfusun ezici bir çoğunluğu sağlıklı ve üretken olmakla kalmayıp, aynı zamanda herkesin evden etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan teknolojiler büyük ölçüde yerinde. Tüm gözler ve kulaklar, teknolojilerin uzun süre boyunca iş sürekliliğini sürdürmesini sağlayan anahtar olarak video işbirliğine ve birleşik iletişime yöneliyor” şeklinde konuştu.

 

Dünya nüfusunun birden fazla bölgede yapılan uzaktan toplantıların yeni gerçekliğini kabul ettiğine dikkat çeken İlkhan, ses kalitesinin kurumsal üretkenlik üzerindeki etkisinin netleştiğini altını çizdi. Hiçbir kurumun, sürekli üretkenliği sağlayan teknolojilerle işgücünü güçlendirmeden iş sürekliliğini sağlayamayacağını söyleyen İlkhan, Bircom’un da aktif gürültü engelleyici kulaklıkları ve video konferans sistemleri ile iş dünyasını destekleyici teknolojilerinde başrol oynamaya devam edeceklerini kaydetti. Video konferans çözümlerinden çağrı merkezi ve ofis kulaklarına, IP telefonlardan VoIP iletişim ürünlerine kadar birçok teknoloji sunduklarını söyleyen İlkhan, yeni teknolojilerle büyük holding ve KOBİ’lerin iletişim giderlerinin de azaldığına işaret etti.

 

 

 

Bircom hakkında:

 

1972 yılında kurulan Bircom, her büyüklükten ve her sektörden firmaya dünyaca ünlü markaların yanı sıra Xpeech, Callipso gibi kendi markalarıyla da yüksek kaliteli iletişim çözümleri sunmakta,

Sennheiser, KEF, Bluesound, NAD, Audioengine ve Astell&Kern gibi tümü kendi alanında teknoloji lideri olan şirketlerin Türkiye distribütörlüğünü yürütmektedir. Tüketici elektroniğinin önde gelen markalarının seçkin ürünlerini sunan Bircom;kulaklık, hoparlör, müzik çalar ve ses sistemleri kategorilerinde özenle seçtiği ürün koleksiyonunu genişletmeyi sürdürmektedir.

Pek çok küresel markanın ülke çapında dağıtım, lokalizasyon, eğitim, saha kurulum desteği, merkezi yönetim hizmetleri ve satış sonrası hizmetleri Bircom tarafından sunulmaktadır. Sektöründe öncü konumunda bulunan Bircom, kurumların bilişim ve telekom alanındaki ihtiyaçlarına en gelişmiş teknolojiler doğrultusunda en kapsamlı çözümleri, en yüksek müşteri memnuniyetiyle sunma anlayışına sahiptir. Bircom, ülke çapında daha yaygın ve geniş kapsamlı hizmet vermek hedefiyle çözüm ortakları ağını her geçen gün genişletmektedir.

Bilişim alanında da çalışmalar yürüten Bircom, en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin sıralandığı Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı’nda 2007, 2008, 2009, 2010, 2012, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında listede 8 kez yer almaya başarısını göstermiştir. Bircom, yine Deloitte tarafından hazırlanan, Avrupa Ortadoğu ve Afrika bölgesinde ‘En Hızlı Büyüyen Teknoloji Firmaları’ listelerine 2007, 2009 ve 2012 yıllarında girerek ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.


Hibya Haber Ajansı