news-details

Yeni BD Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) iş birimi’nin Türkiye lideri Özlen Yalçınkaya oldu

10 Şubat 2020, İstanbul – Özlen Yalçınkaya, BD'nin yeni iş birimi Entegre Diagnostik Çözümler (IDS) İş Birimi’ne Türkiye'den sorumlu “Kıdemli Ülke İş Birim Lideri” olarak atandı. Kendisi, numune yönetimi ve diagnostik çözümlere yönelik inovasyon, stratejik iş birlikleri, değer bazlı hizmetler ve pazar geliştirme faaliyetlerinden sorumlu olacak. 

İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Yalçınkaya, Marmara Üniversitesi Yönetim & Organizasyon Master Derecesi’ne sahiptir. BD'ye katılmadan önce, Pfizer'de; Pazar Erişimi, Kamu İlişkileri, Sağlık Politikaları gibi artan çeşitli sorumluluklarla en son, New York'ta Gelişen Pazarlar Kamu İlişkileri ve Politikaları Yardımcı Direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Takiben 2013 yılı başında başladığı BD kariyeri boyunca; lokal ve bölgesel pozisyonlar ile pazar geliştirme, stratejik fiyatlandırma ve sağlık ekonomisi projelerinin liderliği yürüttü. Özlen Yalçınkaya, BD Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMA) Bölgesi Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapmakta olduğu dönemde; BD’nin çalışanlarının iş birimleri ve fonksiyonlar arasında geçiş yapmalarını desteklediği yetenek yönetimi yaklaşımı doğrultusunda; Aralık 2017’den bu yana Preanalitik Sistemler, Türkiye İş Birim Lideri olarak görev almaktaydı.

Yeni görevi hakkında konuşan Özlen Yalçınkaya, “Tıbbi tanı çözümlerinde hasta ve sağlık çalışanlarına daha iyi hizmet vermek için yeni bir çağa adım atmak üzereyiz. Bu heyecan verici yolculukta Türkiye ekibi olarak, güçlü müşteri odaklı yaklaşımla içten ve dıştan olumlu etki ve sinerji yaratma yönündeki değişime öncülük etmeyi taahhüt ediyoruz," dedi.


Hibya Haber Ajansı