news-details

Denizlerde denizanasından fazla maske ve eldiven var

Dış Haberler, 11 Haziran (HİBYA) – Dünya denizlerinin Corona salgını nedeniyle kullanımı yoğunlaşan tek kullanımlık maske ve eldiven çöplüğüne dönmekte olduğu uyarısı yapıldı.

Çevre korumacıları dünya denizlerindeki mevcut kirliliğe ek olarak şimdi de deniz tabanlarında çok miktarda tek kullanımlık maske ve plastik eldiven bulmaları üzerine okyanusların kirliliğinde ani fazlalaşmalar olabileceği uyarısı yaptılar.

 

Ana faaliyeti Côte d’Azur boyunca düzenli olarak çöp toplamak olan, kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşu Opération Mer Propre, geçtiğimiz ayın sonlarında denizlerdeki kirlenme konusunda alarm verdi.

Örgütün dalgıçları, yöneticilerden Joffrey Peltier'in “Covid atıkları” olarak adlandırdığı tek kullanımlık bardak ve alüminyum teneke çöpleriyle birlikte düzinelerce eldiven, maske ve el dezenfektanı şişesi tespit ettiler.


Peltier, bulunan maske ve eldivenlerin miktarlarının çok büyük olmadığını, ancak keşfin, dünyadaki milyonlarca insanın koronavirüsle savaşımda kullanılan tek kullanımlık plastiklerin, her yerde yaygınlaşmaya başlayan yeni bir kirliliğe işaret etmesinden endişe duyuyor. Peltier, “Hiçbir şey yapılmazsa, deniz kirliliğinin gelecek vaadi budur” dedi.


Hibya Haber Ajansı