news-details

Hindiba inülini üretimine BENEO'dan 50 milyon Euro'dan fazla yatırım

 

Fonksiyonel bileşenlerin önde gelen üreticilerinden BENEO, 2022 yılına kadar Şili'deki hindiba kökü lifi üretim tesisi için 50 milyon Euro'nun üzerinde yatırımla finanse edilen önemli bir büyüme gerçekleştirileceğini duyurdu. Yatırım haberi, tüketicilerin sindirim sağlığına olan ilgisinin dolayısıyla BENEO'ya ait hindiba kökü lifleri; inülin ve oligofruktoza yönelik talebin artması sonrasında duyuruldu.

Dünya çapında tüketiciler sindirim sağlığına artık daha fazla özen gösteriyor ve böylece bağırsak mikrobiyomu ve genel sağlık üzerindeki yararlı etkisi arasındaki içsel bağ daha iyi anlaşılıyor. Bu da, dünya çapında yiyecek ve içecek üreticileri tarafından hindiba kökü liflerine duyulan ilgiliyi arttırarak BENEO'nun inülin ve oligofruktoz bileşenleri için yüksek bir pazar talebi yaratıyor.

BENEO-Orafti Ticari Genel Müdürü Eric Neven konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Hindiba kökü lifine yönelik pazar talebi artmaya devam ediyor. Bu artan ilgiyi karşılayabilmek için, Şili Pemuco'daki üretim tesislerimizi genişletme yönünde önemli ölçüde yatırım yapıyoruz. %20 daha fazla hacim ile BENEO, müşterilerimize güvenilir ve tutarlı hizmet sağlamaya devam edecektir. ”

Şili'deki üretim kapasitesi artışının yanı sıra, hammadde temini bölgedeki hindiba yetiştiriciliğine ayrılmış ek alan (hektar) ile desteklenecektir. Mevcut tesis halihazırda %75 yenilenebilir enerji kullanımı ile çalışmaktadır. Gerçekleştirilen son yatırım, BENEO'nun önümüzdeki yıllarda yenilenebilir enerji kullanımını artırma hedefine karşı daha büyük adımlar atmasını sağlayacaktır.

BENEO tarafından üretilen inülin ve oligofruktoz gibi bileşenler, ISAPP'ye (Uluslararası Probiyotikler ve Prebiyotikler Bilimsel Birliği) göre kanıtlanmış bitki bazlı tek prebiyotiklerdir. Bilimsel çalışmalar bu prebiyotiklerin, dengeli bir bağırsak mikrobiyotası ve bir kişinin genel sağlığı da dahil olmak üzere fonksiyonel sağlık üzerinde oynadığı destekleyici rolü göstermektedir.[i] Bu konu üzerine çok sayıda bilimsel kanıt (150'den fazla yüksek nitelikli çalışma) bulunmaktadır. Ayrıca çeşitli ülkelerde başarısı kanıtlanan Orafti® Inulin, sindirim sağlığını geliştirdiği için özel bir 13.5 AB sağlık beyanına sahiptir. [ii] Kısa bir süre önce, sektörün uzman isimlerinden Julian Mellentin, “ 2020’de Gıda, Beslenme ve Sağlıkta 10 Temel Eğilim” başlıklı yeni “New Nutrition Business”  raporunda, inülini 2020 için en yüksek potansiyele sahip bileşen olarak vurgulamıştır.

BENEO'nun prebiyotik hindiba kökü lifleri sadece lif eksikliğinin giderilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yağ, şeker ve kalorilerilerin de azaltılmasında rol oynayarak yiyecek ve içeceklerde yaygın olarak kullanılır. Diğer liflerden farklı olarak, BENEO'nun lifleri doğal bir şekilde sıcak su ekstraksiyon yöntemi ile hindiba köklerinden elde edilir, doğal, temiz etiketli ve GDO'suzdur. Üreticilerin ürünlerini yeniden formüle ederken tat, yoğunluk ve ağızdaki doygunluk hissini korumasına  izin veren yüksek çözünürlüğe ve doğal hafif bir tada sahiptir.

Sindirim sağlığının dünya çapında trend olmaya devam etmesi ve tüketici sağlığı üzerindeki etkilerinin daha fazla kişiye ulaşması beklenmektedir. Bu önemli üretim genişlemesiyle BENEO, yüksek kaliteli bileşenlerin tedariğinin verimli bir şekilde devamını sağlayarak sektördeki konumunu önümüzdeki yıllarda da garanti edecektir.


Hibya Haber Ajansı