news-details

“Yarını Kodlayanlar” projesinde 10 bin çocuğa online eğitim verilecek

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında online eğitim dönemine geçiliyor. Buna göre, 7-14 yaş arası çocuklar dijital platformlar üzerinden açılacak sınıflar aracılığıyla kodlama öğrenebilecek. Yarını Kodlayanlar Online Eğitimleri ile yaz sonuna kadar 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Toplumsal değişim ve gelişimin öncüsü olma hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Vodafone Vakfı, yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Vakıf, Habitat Derneği işbirliğiyle yürüttüğü ve bugüne kadar 60 ilde 43 binin üzerinde çocuğa ulaşan Yarını Kodlayanlar projesini online ortama taşıdı. Buna göre, 7-14 yaş arası çocuklar dijital platformlar üzerinden açılacak sınıflar aracılığıyla kodlama öğrenebilecek. Yarını Kodlayanlar Online Eğitimleri ile yaz sonuna kadar 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

 

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, şunları söyledi:

“Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada ve Türkiye’de olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bugün artık, hem bireyler hem de kurumlar için yeni normallerden konuşur olduk. Uzaktan eğitim de yeni normallerimizden biri. Bir sosyal ihtiyaca dönüşen uzaktan eğitim uygulamalarına Yarını Kodlayanlar Online Eğitimlerimiz ile destek veriyoruz. Bugüne kadar sınıf ortamında sürdürdüğümüz Yarını Kodlayanlar eğitimlerimizi online ortama taşıyoruz. Bu doğrultuda, 7 -14 yaş arası çocuklarımıza dijital platformlar üzerinden açacağımız sınıflar aracılığıyla kodlama öğretmeye devam edeceğiz. Hedefimiz, yaz sonuna kadar 10 bin çocuğa ulaşmak. Toplum olarak birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemiz gereken bir dönemdeyiz. Bu dönemde hepimize önemli görevler düşüyor. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, bu dönemde de çözümün parçası olmaya ve teknolojiyi insan hayatını iyileştirmek için kullanmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”

 

 

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu:

“Kritik dönemlerden geçtiğimiz günlerde Habitat çalışanları ve Habitat gönüllüleri olarak eğitim süreçlerinde dijital çözümler ürettik ve çözümlerimizi hızlıca hayata geçirdik. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda güzel bir başlangıcı online kodlama eğitimlerimiz ile yapıyoruz. Yarını Kodlayanlar Online Eğitimlerimiz ile kodlamanın temeli olan algoritmadan, hayal gücünü geliştiren kodlama araçlarına kadar tüm eğitim içeriklerimizi çocuklarımızla buluşturacağız. Geleceğimizin lideri olan çocuklarımızın hayal güçleri önemli bir kaynak, biz de bu hayal gücünü ortaya çıkarmaya ve dijital süreçlerle buluşturmaya devam edeceğiz.”

 

Online eğitim programları kullanılacak

Yarını Kodlayanlar Online Eğitimleri’ne katılmak isteyen çocukların başvuruları, 23 Nisan’dan itibaren veli ve öğretmenleri kanalıyla alınacak. 25 Nisan’da başlayacak online eğitimlere Habitat Derneği’nin websitesinde https://bit.ly/YK-OnlineKodlamaEgitim linkinde yer alan form doldurularak başvurulacak. Gelen başvurulara belli tarihler için online kurs linki gönderilecek. Online eğitimler, oluşturulan Öğrenim Yönetim Sistemi üzerinden düzenlenecek. Sistemde derse ait kaynaklar da mevcut olacak ve katılımcılar bu kaynakları görebilecek, ayrıca etkinlikleri yapabilecekler. Canlı dersler ise platform üzerinden verilen link vasıtasıylayapılacak. Gönüllü eğitmenler, belirtilen saatlerde çocuklarla buluşarak canlı ders yapacak. Bu buluşmalar sırasında uygulamaların teorik yönleri çocuklara anlatılacak. Çocuklarla aynı zamanda mini etkinlikler de yapılacak. Eğitim bitiminde çocuklara online katılım belgesi de gönderilecek.


Hibya Haber Ajansı