news-details

Piyasadan haberler

ŞİRKET HABERLERİ

·

ALYAG

Şirketin Bitkisel Sıvı Yağ faaliyetlerinin yanı sıra faaliyet alanının "Madencilik ve Enerji" faaliyetleri alanında yoğunlaşmasına ilişkin alınan karar çerçevesinde;Madencilik ve Enerji sektörlerindeki gelişmelerin takibi,  T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılan maden ruhsatları ihalelerinin takip edilmesi ve ihale dosyalarının hazırlanması, ihaleye çıkan ruhsatların mevcut durumlarının araştırılması ve gerekli fizibilite çalışmalarının yapılmasına ilişkin Teknik Hizmet ve Danışmanlık Hizmeti alınması amacıyla 31.03.2020 tarihinde Teknik Hizmet Sözleşmesi imzalanmıştır.

·

ANELE

Bağlı ortaklıklardan AnelMarin Gemi Elektrik Elektronik Sistemleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile proje işvereni STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. ile Milgem Projesi kapsamında Gemi Ana Tablolar, Dağıtım ve Kontrol Panoları Tedariğine ilişkin bir sözleşme imzalanmıştır.  Proje kapsamında Geminin Ana Tablolar, Dağıtım ve Kontrol Panolarının tasarımı ve üretimi yapılacak olup, projenin toplam tutarı 1.400.000 Euro (10.094.980 TL) olup,inşa yeri Türkiye'dir. Proje kapsamı gemiye ait işlemlerin 2020-2024 yılları arasında tamamlanması planlanmıştır.

·

ANHYT

Şirket ile Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) arasındaki, 01.01.2020 - 31.12.2021 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 31.03.2020 tarihinde imzalanmıştır.

·

ARCLK

Yurtdışında bazı ülkelerde üretim ve satışa ara verilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

AYGAZ

Ortak Girişim Şirketine ilişkin görüşme süresinin uzatılması ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

BFREN

20 Mart 2020 tarihli açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde fabrikada 6 Nisan 2020 tarihine kadar üretime ara verileceği kamuya açıklanmış olup, yaşanan gelişmeler sonucunda bu süre 13 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

·

BMELK

Kalkınma Bankasının İhtiyati Hacizi İle İlgili Dava Süreci ile ilgili KAP'ta yer alan bildirim

·

BMELK

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.' ye Açılan Dava Hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

·

BOLUC, ADANA, ADBGR, ADNAC, MRDIN, UNYEC, ASLAN

Şirketin, Adana Çimento Sanayii Türk A.Ş., Aslan Çimento A.Ş.,ve Ünye Çimento Sanayii ve Ticaret A.Ş. ile devrolma suretiyle Mardin Çimento Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi bünyesinde birleşmesi işleminin görüşüldüğü 24.03.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda, Genel Kurul'a katılarak olumsuz oy kullanan ve toplantı tutanağına muhalefet şerhi işleten pay sahipleri, Borsa İstanbul'da işlem gören hisseler ile ilgili ekte KAP'ta yer alan formu kullanarak ayrılma hakkı işlemleri için başvuruda bulunabilirler.

·

CEMTS

Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında Denge Çubuğu Tesisi yeni yatırımının güncel durum bilgilendirmesi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

DAGHL

Şirket, KoronaVirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik"  çerçevesinde çalışanlar için Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu ilgili kuruma yapılmıştır. Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir.

·

DAGI

Şirket, KoronaVirüs (COVID-19) ile mücadele kapsamında "Kısa Çalışma ve Kısa Çalışma Ödeneği Hakkında Yönetmelik"  çerçevesinde çalışanlar için Kısa Çalışma Ödeneği Başvurusu ilgili kuruma yapılmıştır.Başvuru ile ilgili olarak kurum onayı beklenmektedir.

·

DARDL

Şirket ile Vakıfbank, İş Bankası, Birleşim Varlık A.Ş. ve Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş. arasında, vadeli borçların iskontolu surette defaten ödenerek kapatılması ve vefa hakkı ile 2014 yılında söz konusu mali kurumlara mülkiyetini devrettiği Çanakkale de tesislerin yer aldığı 7 Adet parsel gayrimenkullerin geri satın alınması konusunda sürdürülen görüşmeler, anlaşma ile sonuçlanmıştır.Varılan mutabakat sonucu belirlenen tutarlardaki ödemeler ve gayrimenkul devirleri Nisan ayı içinde yapılacaktır.Bu İşlem sonucunda söz konusu mali kurumlara şirketin hiçbir borcu kalmamış ve söz konusu gayrimenkuller de şirket varlıklarına (bilanço aktifine) girmiş olacaktır.

·

DENCM, SISE

Yönetim Kurulu'nun 30 Mart 2020 tarihli toplantısında; Covid 19 Korona Virüs Yayılımının Önlenmesi ve bu kapsamda sağlık ve ekonomik olarak ortaya çıkacak olumsuzluklardan etkilenmemek için II No'lu fırının 30 Mart itibarıyle kapatılmasına/söndürülmesine, siparişlerin karşılanması için I No'lu fırında gerekli üretim yapılmasına, üretim planlamasına bağlı çalışanların yıllık izin kullandırılmasına karar verilmiştir.

·

DERAS

2019/34 sayılı Yönetim Kurulu kararınca şirket aktiflerinde bulunan yatırım amaçlı gayrimenkullerin satılmasına karar verilmiştir. Bu amaçla İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde bulunan dükkân vasıflı gayrimenkul 2.050.000 TL değerle Mohamed El Moctar Teyib'e satılmıştır. Oluşan 1.740.000 TL (Vergi Usul Kanununa Göre) - 20.000 TL ( TMS/TFRS  Göre) gayrimenkul satış kârının nasıl değerlendirileceğine Yönetim Kurulu daha sonra karar verecektir.

·

DESA

Verimlilik odaklı çalışma prensipleri doğrultusunda, Mavişehir Mah. 2040 Sok. EGE PARK Alişveriş Merkezi  Apt. N104/Z25 Karşıyaka/İZMİR (3683512283) adresinde Desa Deri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Izmir EGS PARK Mavişahir Mağazası ünvanlı şube 31.03.2020 tarihi itibari ile kapatılmasına karar verilmiştir.

·

ETILR

Şirketin İstanbul Sarıyer/Merkez Franchise şubesinin sözleşmesi, Şirket ile Şube işletmecisi arasında mutabakata varılarak karşılıklı olarak fesih edilmiştir.

·

ISGSY

İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ("İş Girişim")'nin 25 Mart 2020 tarihli yönetim kurulu kararı kapsamında 25 Mart 2020 tarihinde kamuya duyurduğu üzere, Ortopro Tıbbi Aletler Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Ortopro") pay alımı kapsamında, Sn. Tolga Yalçınkaya'ya anlaşma şartlarının yerine getirilmesi sebebiyle bakiye 3.050.000 TL'ye ilişkin ödemeler 31 Mart 2020 tarihinde tamamlanmış, pay devirleri gerçekleşmiş ve İş Girişim'in Ortopro'daki nihai pay oranı %97,22 olmuştur.Diğer taraftan, bağlı ortaklık Ortopro ile ilgili son olarak 31 Ekim 2019 tarihli KAP açıklamasında bilgisi verilen, İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılmış olan 2017/244 Esas sayılı şirketin feshi konulu davadan davacı feragat etmiştir. Dava hakkında İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin nihai kararı beklenmektedir.

·

KLMSN

Şirkette Genel Müdür olarak görev yapmakta olan Sayın Barış Murat Karaadak, 31.03.2020 tarihinde görevinden ayrılmış olup, 01.04.2020 tarihinden itibaren Şirketin Genel Müdürlük görevini vekaleten Metalfrio Grup CEO'su Sayın Petros Diamantides yürütecektir.

·

SAFKR

Dünya genelinde etkili olan Covid-19 virüsü nedeniyle 31.03.2020 itibariyle 1 Nisan 2020 –30 Haziran 2020 tarihleri arasında, şirket merkezi ve İstanbul , Adana şubeleri de dahil olmak üzere, kısa çalışma yapılması için  İş Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılmıştır.

·

SERVE

Şirketin 30.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu kararı 30.03.2020 tarihinde 18.16.57 saatinde  Özel durum genel şablonundan açıklanmıştı.  İSTANBUL Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne 33460-5 numara ile kayıtlı, merkezi  Söğütlü Çeşme Mah , Fevzi Çakmak CD 16/1  Küçük Çekmece / İstanbul adresinde bulunan, KUVVA GIDA A.Ş.'nin ödenmiş sermayesi olan 500.000 TL nin % 45 oranında  hisselerinin satın alınmasına ve işlemlere başlanmasına karar verilmiştir.

·

SILVR

Şirket ile Silverline Ev Gereçleri Satış ve Pazarlama A.Ş. arasında 2020 yılı ve izleyen yıllara ilişkin yapılan ve 07.02.2020 tarihinde KAP da ilan edilen marka kullanım sözleşmesi kapsamında 01 Ocak 2020 - 31 Mart 2020 tarihleri arasında şirket üretimi dışında SİLVERLİNE ve ESTY markalı ürünlerin satışından dolayı SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ ve PAZARLAMA A.Ş. firmasından  1.056.018,00   TL +KDV marka kullanım ücreti fatura karşılığı tahsil edilecektir.

·

SNKRN

GEDİK YATIRIM MENKUL DEĞERLER SNKRN Tahsisli Sermaye Artışı Kapsamında Fiyat Belirlenmesi için Borsa İstanbul'a Başvuru Yapılması ile ilgili KAP'ta yer alan detaylı paylaşım

·

SNPAM

COVID-19 Etkisi nedeniyle faaliyete ara verilmesi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

SNPAM

Şİrket yönetim kurulu ;  Covid-19 Salgını sebebi ile yaşanan gelişmeler nedeniyle  hem kiracıların hem de şirketin finansal yapısını zorlamayacak şekilde Nisan ayı Kira bedellerinin %50 sini Nisan ayında ödeme koşulu ile %50 sini Temmuz ayına erteleme kararı almıştır.

·

SONME

Şİrket yönetim kurulu ;  Covid-19 Salgını sebebi ile yaşanan gelişmeler nedeniyle  hem kiracıların hem de şirketin finansal yapısını zorlamayacak şekilde Nisan ayı Kira bedellerinin %50 sini Nisan ayında ödeme koşulu ile %50 sini Temmuz ayına erteleme kararı almıştır.

·

TDGYO

29.01.2020 tarihinde "Düzenleme Şeklinde Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" başlıklı özel durum açıklamasında belirtilen süreç COVİD-19 Pandemisi nedeni ile uzamıştır. Projeye ilişkin detaylar belirlenip sözleşme akdedildiğinde paydaşlar ile paylaşılacaktır.

·

TDGYO

Şirkette Kamu & Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi olarak görev yapan Emre BAYAR görevinden istifaen ayrılmıştır. Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği'nin 11. maddesi uyarınca yeni atama yapılınca Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanacaktır.

·

TDGYO

Covid 19 Pandemisi Nedeni ile Alınan Tedbirler ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

·

TEBNK

Bankanın İnsan Kaynakları Grubu'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr.Nilsen Altıntaş; 31.03.2020 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılmıştır.

·

VAKKO

E ticaret depo ve lojistik operasyonuna ara verme hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

·

VERTU

Şirketin 31.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; Şirket Genel Müdürü Sayın Serdar Nuri ESER yerine Sayın Av. Dr. Zeki AKSOY'un Genel Müdür olarak atanmasına karar verilmiştir.

·

YATAS

Covid 19 Korona Virüsü  nedeniyle Kayseri ve Ankara'daki üretim tesisleri 01-10 Nisan 2020 tarihleri arasında faaliyetlerine 01.04.2020 tarihinden itibaren geçici süreliğine ara verilmiştir. İstanbul Genel Müdürlükte faaliyet gösteren çalışanlarda 01.04.2020 tarihinden itibaren geçici süreliğine kısmi çalışma sistemine geçmiştir.

·

YUNSA

Şirketin 31.03.2020 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na istinaden, orta ve uzun vadede likiditenin artırılması amacıyla, sahibi olduğu makinelerin 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun 18.Maddesi çerçevesinde Sat ve Geri Kirala (Sell and Leaseback) yöntemi ile Ziraat Katılım A.Ş.'ye satılıp, hemen geri kiralanmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

·

TOASO

Dünyayı ve ülkeyi etkisi altına alan Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19)  etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, yurtdışından gerçekleşen tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek, 03 Nisan 2020 akşamı mesai bitiminden itibaren iki hafta süreyle ve 20 Nisan 2020 tarihine kadar Bursa fabrikasında üretim faaliyetlerine ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

PAY ALIM SATIM HABERLERİ

·

ANACM

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI  30 Mart 2020 tarihinde Anadolu Cam Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,78-2,85 TL fiyat aralığından 1.670.300 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Anadolu Cam Sanayii A.Ş. sermayesindeki payları %77,80 sınırına ulaşmıştır.

·

ANELE

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: II, No:15.1 Sayılı Tebliği kapsamında LGIP Funds - Opportunistic Series tarafından Kuruluşa gönderilen pay alım satım işlemlerine ilişkin açıklama KAP'ta yer almaktadır.

·

ATAGY

ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER  27/03/2020 tarihinde Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 3,53-3,65 fiyat aralığından 110712 adet alım, 18286 adet satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.sermayesindeki payları 27/03/2020 tarihi itibariyle %15,54 sınırına ulaşmıştır.

·

KRDMA, KRDMB

ÇAĞ ÇELİK DEMİR VE ÇELİK ENDÜSTRİ AŞ KARABÜK ŞB 30.03.2020 - 30.03.2020 tarihinde KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,88 - 1,9 TL fiyat aralığından 350.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 30.03.2020 tarihi itibariyle %0,045409 sınırına ulaşmıştır

·

MTRYO

METRO YATIRIM MENKUL DEĞERLER 30.03.2020 ve 31.03.2020 Tarihleri arasında Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş (MTRYO) payları ile ilgili olarak 3,49-4,14 TL fiyat aralığından 15.107 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve  1.128.944 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Metro Yatırım Ortaklığı A.Ş (MTRYO)  sermayesindeki payları 31.03.2020 tarihi itibariyle % 5   olmuştur.

·

SODA

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI 30 Mart 2020 tarihinde Soda Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,81-4,95 TL fiyat aralığından 3.242.810 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Soda Sanayii A.Ş. sermayesindeki payları %62,54 sınırına ulaşmıştır.

·

TRKCM

TÜRKİYE ŞİŞE VE CAM FABRİKALARI 30 Mart 2020 tarihinde Trakya Cam Sanayii A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,62-2,75 TL fiyat aralığından 3.191.873 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Trakya Cam Sanayii A.Ş. sermayesindeki payları %70,92 sınırına ulaşmıştır.

 

SERMAYE ARTIRIM HABERLERİ

·

GEDIK

Şirket Yönetim Kurulu'nun 31.03.2020 tarihli  toplantısında, Şirketin mevcut sermayesinin; 52.608.000 TL tutarında kar payından olmak üzere 67.392.000 TL'den 120.000.000 TL'ye artırımı nedeniyle tadil edilmekte olan ana sözleşmesinin sermayeye ilişkin 6 ncı maddesinin onaylanması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulduğu açıklanmıştır.

Kaynak:A1 Capital
Hibya Haber Ajansı