news-details

Kıvanç Arman, Bosch Termoteknik Türkiye’nin Satış Genel Müdürü oldu

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün lider firmalarından Bosch Termoteknik Türkiye’nin Satış Genel Müdürü, Kıvanç Arman oldu.

 

Bosch Termoteknik iş kolunda Türkiye, Orta Doğu & Kafkasya Genel Müdürü görevine atanan Kıvanç Arman, bu bölgelerdeki 17 ülkenin satış operasyonlarının sorumluluğunu üstlendi. Arman son olarak, Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü görevini yürütüyordu.

 

Kıvanç Arman, 1998 yılında Balıkesir Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere’de, East London Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansını tamamladı.

Arman, Bosch Türkiye’deki kariyerine 2004 yılında Proje Mühendisi olarak başladı. ‘Şasi Sistemleri’ projelerinin Türkiye sorumluluğunun ardından Arman, 2006 yılında merkezi Paris’te bulunan Robert Bosch Fransa Şasi Sistemleri iş kolunda Proje Yöneticiliği görevini üstlendi. Kıvanç Arman Fransa’daki merkezden; Malezya, Hindistan ve İran pazarları için yürütülen projelerin koordinasyonunu sağladı.

 

Kıvanç Arman, Fransa’daki görevinin ardından İran’a Bosch İran İlk Donanım satış yöneticiliğine atandı. 2010 yılında Türkiye’ye dönerek Bosch Türkiye İlk Donanım Satış Direktörlüğü görevini üstlendi. Önce Bosch Türkiye ve İran Yedek Parça Direktörlüğü görevini, ardından da 2017 yılında Bosch Otomotiv Yedek Parça Türkiye, İran ve Orta Doğu Bölge Direktörlüğü görevini yürüten Arman, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla da Bosch Termoteknik Türkiye’de; Türkiye, Orta Doğu ve Kafkasya bölgelerinde satışlardan sorumlu genel müdür olarak atandı.

Evli ve iki çocuk babası olan Kıvanç Arman, ileri düzeyde İngilizce biliyor.

 

Pazarda Güçlü Bir Konum ve Hakimiyet

Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün lider firmalarından Bosch Termoteknik’in, en önemli uzmanlık merkezlerinden biri olan Bosch Termoteknik Türkiye, 1000’i aşkın çalışanıyla 28 yıldır kendi ürünlerini tasarlayarak üretiyor. Türkiye’nin yanı sıra sorumlu olduğu Orta Doğu ve Kafkasya bölgesindeki 17 ülkenin ısıtma ve soğutma ihtiyacını karşılayan Bosch Termoteknik Türkiye, pazarda güçlü bir konuma sahip olarak iklimlendirme konusunda büyük potansiyel taşıyan bu ülkelerde başarıyla hâkimiyet gösteriyor. Termoteknik’in Manisa Fabrikası’ndan; Avrupa, Kafkaslar, Orta Doğu, Körfez Bölgesi, Latin Amerika ve Uzak Doğu’daki toplam 41 ülke için, 740’tan fazla farklı cihaz tipi üretimi yapılıyor. Bosch Termoteknik, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu Ar&Ge Merkezi’yle gerçekleştirdiği araştırma, geliştirme faaliyetleri ve patent başvurularıyla ülke ekonomisine katma değer sağlıyor.


Hibya Haber Ajansı