news-details

Trump'ın İsveç takıntısı

Stockholm, 7 Nisan (HİBYA) – ABD Başkanı Donald Trump dünkü basın toplantısında İsveç'in corona virüsü ile mücadele yöntemini eleştirirken ''İsveç cesaretle kötüye gidiyor'' diye konuştu.

Donald Trump basın toplantısındaki sözleri ile, İsveç Halk sağlığı kurumunun bir çok kez kabul etmediği 'sürü bağışıklığı için kasten çaba harcadığı' tezine atfta bulundu.

Trump ''İsveç hakkında konuşuluyor. İsveç cesaretle kötüye gidiyor(acı çekiyor). Sürü diyorlar. İsveç çok fazla acı çekiyor. Bu bir yöntem, ama herkes birbirine bakıyor. Nerdeyse bütün ülkeler bizim yaptığımız gibi yapıyor. Eğer biz bunu yapmasaydık yüzbinlerce insandan fazlası ölecekti.'' diye konuştu.

Donald Trump 2017 yılındaki başkanlık seçimi kampanyası sırasında da kendi göçmen politikalarını savunabilmek için İsveç'i örnek göstermiş İsveç'in fazla miktarda mülteci kabul ederek 'başına iş aldığını' iddi etmişti.

Donald Trump 1987 yılında yayınladığı 'The Art of the Deal' adlı kitabında ailenin kökenleri konusunda da babasının bir çocukken ABD'ye geldiğini söylemiş ancak daha sonra bunun gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı.


Hibya Haber Ajansı