news-details

Covid-19 hakkında güvenilir sağlık bilgisi sağlamak için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz

Twitter olarak coronavirus (Covid-19) ile ilgili global kontrol çalışmalarında rolümüz gereği seyahat politikamızı düzenledik. Şirketimiz; iş birlikleri oluşturmak, günlük konuşmaların güvenliğini sağlamak, insanlara güvenilir sağlık bilgisi bulmaları konusunda yardımcı olmak, yardım fonlarını artırmak ve insanların doğru mesajı doğru kaynaktan almalarını sağlamak adına hayır amaçlı reklam desteğine katkıda bulunmak için çalışmalarını hızlandırıyor. Geniş bir kitleden oluşan uzman kuruluşlar, resmi hükümet görevlileri, sağlık profesyonelleri ve hizmetimizdeki epidemiyologlar ile amacımız, güvenilir sağlık bilgisini olabildiğince artırmak ve daha açık hale getirmek.

Covid-19’un global yayılımı araştırması

Covid-19 ile ilgili araştırma deneyiminizde güvenilir içerikle buluşmanızı sağlamak adına, araştırma girişimimizi genişletiyoruz. Yaygın kullanılan yazım hataları ve aranılan sözcükler dahil, hizmetteki konuşmaları sürekli olarak denetliyoruz.

Girişimi başlattığımız her ülkede, ulusal halk sağlığı ajansı veya Dünya Sağlık Örgütü ile direkt olarak ortaklık yaptık. Proaktif araştırma girişimimiz, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve bu hafta gerçekleşecek Sahra Altı Afrika ile dünya çapında yaklaşık 50 ülkede, resmi yerel ortaklıklar ile birlikte yürürlükte. Şu ülkeleri kapsıyor: Arjantin, Avustralya, Avusturya, Bolivya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, El Salvador, Finlandiya, Fransa, Almanya, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Nikaragua, Norveç, Panama, Paraguay, Peru, Filipinler, Singapur, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık, Uruguay, ABD, Venezuela, Vietnam.

Günlük konuşmaların güvenliğini sağlamak

Twitter’ın hızı ve sınırsız yapısı, kelimenin yayılması ve insanların dünya çapındaki uzman kaynaklardan son bilgilere erişimini sağlamak adına görülmemiş bir fırsat sunuyor.

Bu görevi desteklemek için global kurulumuz bu kritik zamanda, platformu manipüle edecek ve hizmetimizi kötüye kullanacak teşebbüslere karşı sıfır-tolerans yaklaşımını koruyor. Mevcut durumda, bu konularda kayda değer platform manipülasyon teşebbüsleri görmüyoruz. Bununla birlikte, trendler, arama ve hizmetin diğer yaygın alanlarının kötü davranışlara karşı korunmasını sağlamak adına proaktif özelliklerimize büyük bir ölçüde yatırım yapmış durumdayız. Aynı zamanda bu alanlarda işimizi geliştirmek adına hükümetlerden ve akademisyenlerden yapıcı ve açık bilgi paylaşımını bekliyoruz- bu işte beraberiz.

#AdsForGood Desteği ve ek güvenlikler

Uygunsuz reklamları hedef almak adına Covid-19’in ortaya çıkışını fırsatçı bir şekilde kullanan reklamcılardan gelecek olan herhangi bir girişimi durduracağız. Halkı bilgilendirmek isteyen devlet kuruluşlarının Covid-19 ile ilgili reklamlarının tanıtımını yapmalarına izin verilecek.

Ek olarak, verileri doğrulamak için kampanyalar oluşturabilmelerini sağlamak ve en geniş kitlelere yaygın sağlık bilgisi verebilmeleri için, Ads for Good kredilerini kâr amacı gütmeyen kuruluşlara vakfediyoruz. Örneğin, Uluslararası Veri Doğrulama Ağı’nın bir parçası olarak (IFCN/@factchecknet), dezenformasyonun etkisini veri doğrulaması ve veriye dayalı gazetecilik teknikleri yoluyla azaltmaya yoğunlaşan İspanyol kuruluşu @maldita_es’i ve @malditobulo’yu destekledik. Asya’da, Twitter’ı dünya çapında #CoronavirusFacts aracılığıyla IFCN veri doğrulayanlar ile bağlantı kurmak için kullanan Tayvan Veri Doğrulama Merkezi ile iş birliği yaptık. Güvenilir bilgi bulmak ve Çince söylentilerin gerçek dışılığını ortaya koymak için gerçek zamanlı olarak çalışıyorlar.

İş birliklerimizi ilerletmek

Global Toplum Politika ekibimiz, zararı azaltmak için Twitter’ın gücünü kullandıklarından ötürü hesapla ilgili sorunları giderebilmeleri, uzmanlarının onaylanmış hesaba geçiş yapmaları, stratejik tavsiye arayabilmeleri için Dünya Sağlık Örgütü, birçok global hükümet ve halk sağlık kuruluşları ve dünya çapında yetkililerin de dahil olduğu ilgili üçüncü kişiler ile iletişim kanalları oluşturdu. Aynı endüstridekilerle yakın ilişkideyiz ve ilgili tüm görevler arası toplantılara katılacağız. Açık olan tek servis olarak, verilerimiz her gün araştırmada kullanılıyor ve araştırmacılarımızın alanı halka açık. Covid-19 hakkındaki araştırmayı desteklemek adına Twitter’ın datasının kullanılmasına yönelik başvuruları bekliyoruz. Aynı zamanda, data ürünlerimizin toplum sağlık acil durumlarının akademik ve sivil toplum kuruluşu anlayışını nasıl artırabileceğini değerlendirmek adına daha çok #DataForGood keşfedeceğiz.

Dünya çapında insani müdahale ve yardım girişimlerini desteklemek için çalışanlarımızın bağışlarıyla şirketimizde bir Covid-19 kampanya sayfası oluşturduk. Herhangi bir Twitter çalışanı ilgili kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunabilir.

Ne yapabilirsiniz?

Bu dönemde Twitter’ı en iyi nasıl kullanabileceğinizle ilgili bir tavsiye ister misiniz?Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve yerel sağlık bakanlığınızı takip edin- güvenilir sağlık bilgisi araştırın ve her konuşulanı dikkate almayın. Şüpheli veya kötü eğilimli bir şey görürseniz bize doğrudan rapor edin. En önemlisi Tweet atmadan önce bir kere daha düşünün. Twitter Moments’ta, Covid-19 ile ilgili global olarak neler olduğuna dair bütün hikayenin anlatıldığı daha uzun formdaki içeriği düzenledik. Eğitmenler ve ebeveynler için UNESCO ile iş birliğiyle oluşturulan medya okuryazarlığı rehberimize başvurun. Rolümüzü yerine getirmeye istekliyiz ve bu durumda gelişmeler oldukça önemli güncel bilgiler sağlamaya devam edeceğiz. Daha fazlası için, @TwitterSafety ve @Policy’i takip edin.


Hibya Haber Ajansı