news-details

Arapça koronavirüsten korunma broşürleri dağıtılıyor

İletişim Başkanlığı'nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmaya ilişkin hazırladığı Arapça broşürler, Suriye'nin kuzeyinde Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde ve geçici barınma merkezlerinde dağıtılıyor.

Türkiye sınırları dışında da Kovid-19 salgınına karşı etkin önleme ve bilgilendirme çalışmaları yürütüyor.

Bu kapsamda İletişim Başkanlığı'nca hazırlanan ve Kovid-19 salgınından korunmak için dikkat edilmesi gereken hususları içeren Arapça broşürler, Sağlık Bakanlığı Suriye Görev Gücü ekipleri tarafından Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatı bölgelerinde dağıtılıyor.

Ekipler, kapı kapı dolaşarak koronavirüsten korunma yollarını anlatan 6 sayfalık Arapça broşürleri dağıtıyor ve bölge halkını salgın tehdidine karşı bilgilendiriyor. Söz konusu broşürler 3 bölgede 500 bin haneye ulaştırılacak.

Arapça broşürler, Türkiye’de Suriyelilerin yoğun olarak bulunduğu illerde ve geçici barınma merkezlerinde de dağıtılıyor.

Broşürlerde, koronavirüsün nasıl bulaştığı ve belirtilerinin neler olduğunun yanı sıra koronavirüs riskine karşı korunmak için yapılması gereken 14 kural görselleriyle detaylı şekilde anlatılıyor.

Afrin'e bağlı Hamam köyünde yaşayan Muhammed Abdo, broşürleri incelediğini ve çok faydalı bulduğunu söyledi. Abdo, bilgilendirme çalışmalarından ötürü Türkiye'ye teşekkür etti.

Bölge sakinlerinden Azime Uleyn ise ''Koronavirüse karşı biz de evimizde oturarak tedbir almaya çalışıyoruz. Türkiye'ye yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ederiz.'' dedi.

Koronavirüse karşı bilgilendirici broşür dağıtımının yanı sıra aynı amaçla Arapça olarak www.tr-sehha.com adlı internet sitesi de açıldı. Koronavirüsle ilgili aydınlatıcı bilgilerin yer aldığı sitede, Türkiye ve dünyada koronavirüsün seyri de güncel olarak takip edilebiliyor.


Hibya Haber Ajansı