news-details

Dominic Raab: Başbakan Boris Johnson emin ellerde

Londra, 6 Nisan (HİBYA) – İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Koronavirüs (KOVİD-19) yoğun bakıma kaldırılması ardından Birleşik Krallık Başkan Yardımcısı Dominic Raab geçici olarak devletin başına geçti. Raab, Johnson’ın hastaneye kaldırılması ardından düzenlediği basın toplantısında Johnson’ın Başbakanlık makamını geçici bir süre kendisine emanet ettiğini belirtti. Geçici Başbakan Raab, Boris Johnson’ın emin ellerde olduğunu ve en iyi bakımı aldığını belirtti.

Johnson, 10 gün boyunca kendi evinde karantina altında kaldıktan sonra KOVİD-19 belirtilerinin geçmemesi ardından Pazar günü hastaneye sevk edilmişti. Londra’nın St. Thomas hastenesinde tedavi gören Boris Johnson geçtiğimiz saatlerde durumunun kötüleşmesi ardından yoğun bakıma kaldırıldı. Alınan bilgilere göre Boris Johnson’ın bilinci hala yerinde.

Dominic Raab, düzenlenen basın açıklamasında Başbakan’ın emin ellerde olduğunu vurgulayıp “Hükümet kontrol altında, herkeste güçlü bir takım ruhu var.” dedi ve “Başbakan (Johnson’ın) Koronavirüs ile mücadele planlarını devam ettireceğiz.” diyerek ekledi.

Johnson, Pazartesi günü öğlen saatlerinde yaptığı Twitter paylaşımında doktorunun tavsiyesi üzerine hastaneye kaldırıldığını, KOVİD-19 bulgularının devam etmesi sebebiyle “rutin testler” için hastanede olduğunu ve takımıyla iletişim halinde olduğunu duyurmuştu.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, Pazartesi günü itibariyle İngiltere’de 52,274 aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi. Ölümcül virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 5,383’e ulaştı. İngiltere KOVİD-19’un en fazla görüldüğü 8. Ülke konumunda.


Hibya Haber Ajansı