news-details

Ocak ayından bu yana ilk takvime bağlı FOMC toplantısı

§  Amerikan Merkez Bankası (Fed) tarafından gerçekleştirilen FOMC toplantısında beklendiği şekilde federal fonlama aralığı yüzde 0 – yüzde 0.25 seviyelerinde sabit bırakıldı. Piyasa beklentisinin aksine, aşkın rezervlere ödenen faiz oranını temsil eden IOER ve ters repo faiz oranı olan RRP’de herhangi bir teknik düzeltme (artış yönlü) gerçekleştirilmedi.

§  Ocak ayından bu yana ilk kez daha önceden ilan edilen takvime sadık kalınarak yapılan FOMC toplantısında piyasa işlemcilerinin beklentilerini karşılayan faizlerin sabit bırakılması adımının aksine herhangi bir somut sözle yönlendirme ile para politikası ve varlık alımlarına dair mesaj verilmedi. Öte yandan kamuoyu ile paylaşılan FOMC metninde ekonomik görünüm beklentileri ciddi anlamda negatif şekilde belirirken, Fed’in elinde bulunan tüm araçları sonuna dek kullanacağının altı bir kez daha çizildi.

§  Başkan Powell’ın video konferans ile gerçekleştirdiği basın toplantısında varlık alım programı ve bilanço büyüklüğüne dair Amerikan medyası tarafından herhangi bir soru yöneltilmezken, Başkan’ın da yönlendirme yapmaması dikkat çekti.

Kaynak:Deniz Yatırım
Hibya Haber Ajansı