news-details

Virüse karşı örnek bir başarı sergiledik

Çok hızlı bir küresel yayılım gösteren Corona virüs salgını, ülkemizde Sağlık Bakanlığı’nın ilk günden itibaren gayretli, disiplinli ve bilimsel çalışmalarının katkılarıyla büyük bir başarı ile yürütüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan DERSİAD (Dünya Erdemli Sanayici ve İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Mustafa Çınar; “Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere bir kişide Corona Virüs tespit edildi ve bu kapsamda gerekli bütün önlemler alındı. Sürecin başından itibaren Sağlık Bakanımızın koordinasyonunda bütün sağlık çalışanları ve bakanlıklar iş birliği içinde üstün bir başarı sergilediler. Dünyaya örnek olarak gösterilecek bu mücadele için başta Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA ve tüm Sağlık Bakanlığı çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyoruz.”

Tedbirleri uyguladığımız takdirde önemli bir korunma sağlayacağımızın bilincinde olmalıyız açıklamasında bulunan DERSİAD Genel Başkanı Mustafa Çınar; “Tüm dünyada ciddi bir şekilde yayılan virüs ilk vakanın ortaya çıkması ile maalesef ülkemizde de görülmüş durumdadır. Bundan sonra yapılması gereken bireysel tedbirlere önem vermek ve bu hastalığın daha fazla yayılmaması için sağlık bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından belirlenen tedbirleri özenle uygulamaktır. Bu hastalığın bir panik oluşturmamasına, rutin hayatımıza devam ederek sosyal yaşantımızın bundan etkilenmemesine önem vermeliyiz. Peygamber efendimizin (sav) "Temizlik imanın yarısıdır" sözü dinimizin temizliğe verdiği önemi göstermektedir.” dedi.

Erdemli Olmalı ve Fırsatçılara Göz Açtırmamalıyız

Özellikle makarnadan, kolonyaya; maskeden, dezenfektana kadar geniş bir ürün gamında raflarda görülen fiyat artışlarına karşı Ticaret Bakanlığımız çok güçlü tedbir ve seferberlik çalışmasına başlamıştır diyen Çınar; “Bu hastalık bahanesi ile insanımızın korkusunu paraya tedavül etmeye çalışan ve ihtiyaç malzemelerini karaborsa ve fahiş fiyat ile satanlar derhal ilgili makamlara bildirilmeli, bu tür fırsatçılara asla fırsat verilmemelidir. Biz paylaşmanın ve birbirine sahip çıkmanın böyle zamanlarda daha da önemli olduğuna inanıyor ve özelikle böyle günlerde bunu fırsat bilenlerin her türlü virüsten daha tehlikeli olduğuna inanıyoruz.”


Hibya Haber Ajansı