news-details

Form, üretimde büyüyor

Form Şirketler Grubu, 2019’da Amerikan Lennox firması ile imzaladığı lisans anlaşması kapsamında Türkiye’de üretimine başladığı Lennox paket klimalarda üretim atağına geçti. Şimdiye kadar Lennox’un 80 kW üstü kapasitelerdeki paket klimalarını üreten Form, Mart 2020 itibariyle üretim ağını genişleterek 20 kW’dan 250 kW’a kadar farklı kapasite ve modellerde üretim yapmaya başladı.

55 yıllık Form Şirketler Grubu bünyesindeki Form Endüstri Ürünleri, Türkiye ve dünyada tek lisanslı üreticisi olduğu Lennox marka paket klimalardaki üretim kapasitesini genişletti. Dünyanın en büyük paket klima üreticilerinden Amerikan Lennox firmasının 37 yıldır Türkiye’deki satış faaliyetlerini sürdüren Form, 2019 başlarında marka ile imzaladığı lisans anlaşması kapsamında İzmir’de bulunan üretim tesislerinde Lennox marka paket klimaları yerli olarak üretiyor. Anlaşma aynı zamanda 100 yıllık bir tarihe sahip olan Lennox tarafından uluslararası pazarlarda paket klima için verilen ilk ve tek üretim lisansı olma özelliğini de taşıyor.

2019 yılı boyunca 80 kW üstü kapasitelerde Lennox markalı paket klimaların üretimini yapan Form, Mart 2020’den itibaren 20 kW’dan 250 kW’a kadar geniş bir yelpazede Lennox paket klimaların seri üretimine başlayarak bu alandaki yerli üretim faaliyetini genişletti. Flexair serisine ek olarak Baltic serisi Lennox paket klimalar da artık Form tarafından üretiliyor. Türkiye’de imal edilen Lennox paket klimalar %51’in üzerinde yerli ekipman ve işçilik içeriyor ve cihazların yerli malı belgesi de mevcut. Form tarafından Türkiye’de Lennox lisansıyla üretilen yerli üretim paket klimalar geniş ürün yelpazesine ek olarak, kısa teslimat süreleri, lojistik kolaylıklar ve fiyat avantajlarıyla da yatırımcı ve uygulamacılara önemli avantajlar sağlıyor.

Form’un İzmir’deki üretim tesislerinde 2 milyon Euro’luk bir yatırımla oluşturulan sadece Lennox’a özel bir üretim hattı bulunuyor. Lennox markasıyla Türkiye’de paket klima pazarının oluşumuna öncülük eden Form’un bu alandaki hedefi, paket klimaların uygulama alanlarını çoğaltmak ve lideri olduğu piyasanın gelişimine paralel olarak pazar payını daha da arttırmak. Form, Lennox markası ile Türkiye pazarında %50’ye yakın bir pazar payına ve binlerce cihazlık referansa sahip.


Hibya Haber Ajansı