news-details

Emtia & FX vadeli kontratları (Futures)

EUR/USD güne 1,1050 bölgesinde başladı, zayıf Euro Bölgesi enflasyon rakamlarının da etkisiyle gün ortasına kadar satıcılı işlem gören parite 1.0930’a kadar çekilirken, bu seviyeden gelen alımlar pariteyi tekrar 1.10 bandı üzerine taşıdı. 1,1010 bölgesinde kapanış yapan parite geçen hafta boyunca yaşadığı yükselişin ardından peş peşe ikinci seansı da düşüşle noktaladı.

Spot altın son bir kaç seansı $1,600-1,650 bandında geçirdikten sonra bugün satıcılı işlem görerek $1,600 seviyesini aşağı kırdı. USD talebinin de negatif etkilediği altın, emtia fiyatlarındaki genel düşüşü takip ederek değer kaybetti ve günü $1,583 seviyesinde noktaladı. Son beş seansta dördüncü kez değer kaybeden altın, yıl başından bu yana yaşanan gelişmelerin etkisiyle güçlü performans gösterdi ve çeyrek bazında ard arda altıncı kez yükseliş ederek bu anlamda 2011’den bu yana en iyi performansını göstermiş oldu.

Petrol fiyatları son üç günde yaşadığı sert satışların ardından bugün, ABD-Rusya arası görüşmelere dair iyimserlik ve Çin’den gelen daha iyi PMI rakamlarının etkisiyle alıcılı işlem gördü. Güne $20.25 seviyesinde başlayan Mayıs vade WTI kontratı gün içinde $22 seviyesine yaklaşsa da kazanımlarını koruyamadı. Akşam saatlerinde açılışın da altına çekilen petrol gelen alımların ardından günü $20.40 bölgesinde noktaladı. Petrol son dönemde yaşadığı satışların ardından yıl başından bu yana 67% düşüş gösterdi ve tarihinin en kötü çeyreksel performansını yaşadı.

Kaynak: İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı